Inköpstips

När man handlar på nätet finns det en del saker man kan tänka på, här kommer vi med en hel del bra tips som är bra att ha i bakhuvudet när man ger sig ut i djungeln.

Vill du vara riktigt säker på att pengarna hamnar där dem ska, att dina uppgifter inte förs vidare till tredje part och så vidare så set till att sajten du handlar på är märkt med svensk e-handel eller säker e-handel. Då behöver du inte oroa dig för att bli bestulen på kontouppgifter eller liknande.

Om du handlar kläder från utländska sajter kan det vara bra att tänka på att storlekarna i till exempel USA är helt olika våra egna. Mät helst alltid dig själv eller ha mått på den som ska ha kläderna så att du vet att det blir rätt. På riktigt bra sajter finns det en storleksomvandlare så att man kan vara säker på att det blir rätt.

Om det är något dyrt du ska köpa i present som en stereoanläggning, dator eller liknande så är det alltid bra att prisjämföra först. Tack vare att man handlar just online är detta enkelt att göra trots att man ofta glömmer det. Men det går att tjäna massor av pengar på att jämföra ordentligt innan man köper.
Tänk på att alla webbshoppar inte tillåter att du skickar paketet till någon annan adress än till dig som betalar. Vill du överraska någon med ett paket på posten är det bra att kolla så att det går först för att inte bli besviken.

Annons